Susijengi-pelaaja Olivier Nkamhoua ei saanut sopimusta NBA:sta, joten hän päätti hakea vauhtia ammattilaisuralleen Euroopasta.

Nkamhoua pelaa Saksassa Chemnitz Ninersin joukkueessa. Kausi ei ole alkanut Chemnitzin joukkueella positiivisissa merrkeissä.

Bundesliigassa joukkue on voittanut kolmesta ottelustaan vain yhden. Mestarien liigassa joukkue avasi tappiolla ka tappio ja sunnuntaina Academics Heidelberg pudotti Chemnitzin Saksan cupista.

– Kausi ei ole lähtenyt niin hyvin käyntiin, mutta meillä on joukkueessa niin paljon potentiaalia, että pystymme kyllä kääntämään kauden vielä hyvään suuntaan. Mielestäni meillä on edellytykset mihin vain tällä kaudella ja voimme voittaa asioita. Tässä on vasta pelattu viisi peliä, joten ei tässä vielä mitään paniikkia ole, kommentoi Nkamhoua Basket.fi -sivustolla.

Nkamhoualla on sopimuksessaan NBA-pykälä, mutta tälle kaudelle NBA-sopimusta ei vielä tullut. Nkamhoua korostaa NBA:n olevan hänellä yhä tavoitteena.

NBA-paikkaa haetaan tavallisesti sarjan farmiliigan G-Liigan kautta. Nkamhoua toteaa tulleensa agenttinsa kanssa siihen tulokseen, että Eurooppa olisi parempi vaihtoehto.

Nkamhoua nähtäneen Suomen maajoukkueessa jälleen marraskuussa. Silloin Susijengi pelaa EM-karsinnoissa tuplaottelun Georgiaa vastaan.

Nkamhoua pääsee kesken kauden pelaamaan maajoukkueessa ensimmäistä kertaa. Hän on viime vuodet pelannut yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa, eikä mahdollisuutta Suomen edustamiseen sen takia ollut muulloin kuin kesällä.