Viimeiset kaksi kautta Helsinki Seagullsissa pelannut Okko Järvi, siirtyy Viron-Latvian liigaa ja FIBA Europe Cupia pelaavan Pärnu Sadamin riveihin.

Kesän aikana sopimusmarkkinat eivät Järven mukaan edenneet alustavia tunnusteluja pidemmälle. Mutta sopimus Pärnu Sadamin kanssa syntyi todella pikaisella aikataululla.

Seura otti Järveen yhteyttä maanantaina aamulla. Vielä samana iltana Järvi matkusti Viroon ja teki siellä sopimuksen.

– Todella hyvillä tunnelmilla uuteen kauteen. Keskustelut Pärnun uuden valmentajan Vitaly Stepanovskyn kanssa olivat todella hyvät ja sain hänestä myös hyvää palautetta Topias Palmilta ja Shawn Hopkinsilta, joita Stepanovsky valmensi pari vuotta sitten Romaniassa, Järvi kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Pärnu on juhlinut Viron mestaruutta 2022, Viron pronssia 2023 sekä Viron ja Latvian yhteisliigan pronssia 2022. Kaudella 2024-25 Pärnu Sadam pelaa Viron ja Latvian yhteisliigaa sekä FIBA Europe Cupia, johon joukkue sai syksyksi suoran alkusarjapaikan.

– Kahden Helsinki Seagullsissa vietetyn kauden jälkeen olen saanut motivaation ja itseluottamuksen kohdilleen ja lähden todella innoissani uuteen uravaiheeseen ja pelaamaan taas ammattilaisena ulkomailla, Järvi kiittelee.

– Ukrainan ja Viron yhteisliiga on kuulemani mukaan kovatasoinen ja joukkueemme kuuluu kärkijoukkueiden lähimpiin haastajiin. On myös iso juttu päästä pelaamaan FIBA Europe Cupia, hän jtkaa.

Ainakin kaksi suomalaispelaajaa nähdään alkavalla kaudella tositoimissa Virossa. Severi Kaukiainen edustaa tallinnalaista BC Kalev/Cramoa.

– Odotan innolla mahdollisuuksia päästä pelaamaan Severiä vastaan. Me päästiin ottamaan muutaman kerran hyvin yhteen Seagullsin ja Karhu Basketin peleissä viime vuosina, ja nyt siihen tarjoutuu taas uusi mahdollisuus, Järvi hehkuttaa.