Saksan koripallon Bundesliigassa pelaava Bayern München on tiedottanut täydentäneensä valmennustiimiään suomalaisella Daniel Herbertillä.

Herbertin perhe on alkavalla vastuussa Bayernin valmentamisesta. Daniel Herbertin kanadalaissuomalainen isä Gordon Herbert on pestattu Bayernin päävalmentajaksi.

Herbertit eivät valmenna yhdessä suinkaan ensimmäistä kertaa. Korisliigassa 2011-13 Uudenkaupungin Korihaissa pelannut Daniel Herbert aloitti valmentajauransa Saksassa Frankfurt Skylinersissä isänsä apuvalmentajana syksyllä 2018.

Kahden Frankfurtissa vietetyn kauden jälkeen Gordon Herbert ja Daniel Herbert valmensivat Venäjällä. Siellä he toimivat Avtodor Saratovin valmentajina kaudella 2020-21.

Gordon Herbert siirtyi 2021 Saksan maajoukkueen päävalmentajaksi. Hänen komennossaan Saksa voitti 2022 EM-pronssia, 2023 MM-kultaa ja 2024 Pariisin olympialaisissa nelostilan.

Myös Daniel Gordonin valmennustiimissä Pariisissa. Hän oli maajoukkuepestinsä aikana myös Bundesliigassa Crailsheim Merlinsin apuvalmentajana.

Bayern München on nykyään yksi Saksan rahakkaimmista koripalloseuroista. Alkavalla kaudella Bayern Bundesliigaa sekä Euroliigaa.

Sen kotiareenana toimii Münchenin olympiapuistoon valmistunut upouusi yli 12 000 katsojan monitoimiareena, jolla kotiottelunsa pelaa myös jääkiekkoseura Red Bull München.