Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen koripallomaajoukkue on edennyt historiallisesti EM-finaaliin Unkarissa pelattavassa turnauksessa.

Suomi voitti EM-kisojen välieräottelussa Italian koriluvuin 61-52. Tasaisen ottelun päätösjakson Suomi voitti 16-8 ja ratkaisi ottelun.

– Ensinnäkin pelasimme erittäin hyvän pelin molempiin suuntiin. Jotenkin ajattelen, että jos oltaisiin vähän paremmin onnistuttu meidän heittopelissä, niin olisimme voineet voittaa isomminkin. Niin hyvin puolustuksessa ja hyökkäyksessä oli paketti kasassa ja pelaajat teki asioita, joihin oltiin valmistauduttu, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi Koripalloliiton mukaan.

– Isoimpana kruununa oli Isabel Mohamud Hassanin täydellinen pimentäminen. Senni Toljamo, Emilia Helasuo ja Jessi Nenonen tekivät todella hyvän työn hänen puolustamisessa. Se oli ehkä isoin avainasia meidän voittoon, Räikkä jatkoi.

– Toinen avainasia oli, että tämän kolmikon takana muutkin hoitivat levypallot, puolustuksen ja pääsimme juoksemaan. Vaikkei joka layup mennyt sisään, niin se toistui ja pala palalta vastustajan moraali murtui. Neljännellä jaksolla meillä ei ollut mitään hätää, Räikkä päätti.

Lauantaina tehdään historiaa. Suomi ei ole koskaan pelannut missään ikäluokassa koripallon EM-kisojen loppuottelussa.