Yhdysvallat voitti olympiakultaa Pariisissa NBA:n supertähdistä kootulla joukkueella.

Turnauksen aikana Yhdysvaltain joukkueen valmennusjohto hämmensi penkittämällä kovan luokan NBA-pelaajia. Boston Celticsissa loistavan mestaruuteen päättyneen kauden pelannut Jayson Tatum jäi olympialaisissa vähälle peliajalle.

Tatumin kohtelu herätti kritiikkiä. Entinen Celtics-tähti, seurassa mestaruuden 2008 voittanut Kevin Garnett piti päätöstä kuitenkin oikeana.

– Oli hienoa, ettei hän pelannut paljoakaan minuutteja. Hän oli juuri tullut finaaleista. Tiedän, että myös D-White (Derrick White) ja Holiday (Jrue) olivat siellä myös, mutta olen iloinen, etteivät he tarvinneet isoja minuutteja Jayson Tatumilta. Olen iloinen, että hän sai levätä ja chillailla, Garnett kommentoi Heavy.com -sivuston mukaan viitaten myös kahteen muuhun olympiakultaa voittaneeseen Celtics-pelaajaan.

Garnett voitti itse olympiakultaa Sydneyssä 2000. Hän muistelee sitä vuotta yhtenä uransa vaikeimmista, koska kauden rytmi meni tavallaan sekaisin. Olympiaturnaus ja siellä kultamitalin voittaminen olivat fyysisesti todella rankkoja kokemuksia.

Garnett korostaakin, että Yhdysvaltain valmennusjohto toimi Pariisissa fiksusti antamalla peliaikaa niille enemmän, joilla oli virtaa puristaa itsestään kovissa paikoissa mahdollisimman paljon. Monilla oli NBA-kautensa jälkeen lepoaikaa viikkoja enemmän kuin finalisteilla.