Kesällä olympiakarsinnoissa hyvin esiintynyt Suomen miesten maajoukkue Susijengi on säilyttänyt asemansa kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n maajoukkuerankingissa.

Susijengi jatkaa rankingissa sijalla 20. Euroopan maista Suomi on sijalla 13.

Suomi vakiinnutti paikkansa Euroopassa 16 joukossa 2010-luvun alussa. Petteri Koposen tähdittämä huippusukupolvi on vetäytynyt, mutta Suomi on kyennyt tuottamaan pienestä pelaajamäärästään huolimatta hyviä kansainvälisiä pelaajia. Lauri Markkasen tarina on tietysti oma lukunsa.

FIBA:n rankingin kärjessä jatkaa Pariisissa viime lauantaina päättyneessä olympiaturnauksessa kultaa NBA-supertähdistöllään voittanut Yhdysvallat.

Olympiakisojen pronssiottelussa Saksan kukistanut Serbia on noussut toiseksi. Serbia oli vähällä päihittää Yhdysvallat Pariisissa välieräottelussa.

Viime syyskuussa MM-kultaa voittanut Saksa jatkaa kolmantena, vaikka jäi Pariisissa neljänneksi. Yhdysvalloille olympiafinaalissa hävinnyt Ranska on noussut rankingissa yhdeksänneltä sijalta neljänneksi.

MM-pronssijoukkue Kanada on listalla viidentenä viidentenä. Espanja ei yltänyt Pariisin kisoissa puolivälieriin ja onkin pudonnut kakkostilalta kuudenneksi.

Kaksi pykälää pudonnut Australia on rankingissa nyt seitsemäntenä. Argentiina on yhä kahdeksantena, vaikka ei yltänyt Pariisin olympiaturnaukseen.