Suomalaisessa seurajoukkuekoripalloilussa on saatettu ottaa merkittävä askel eteenpäin. Tai ainakin puheet ovat suuria.

Helsingin Seagulls tiedotti torstaina liettualaisen Basketball Holding Companyn hankkineen osuuden seuran omistuksesta. Holdingyhtiön on tarkoitus kasvaa yhdeksi seuran pääomistajista ja edistää joukkueen matkaa Euroopan sarjoihin. Projekti on vasta alussa, mutta visiona olisi, että Seagulls pelaisi Euroliigassa.

Kaupan seuraavassa vaiheessa selvitetään myös tulevia halliolosuhteita erityisesti Helsinki-hallin eli entisen Hartwall-areenan osalta. Yhä venäläisomistukseen kuuluvalle Hjallis Harkimon entisenä statussymbolina tunnetulle areenalle etsitään ratkaisua. Areena on pahoissa maksuvaikeuksissa talouspakotteiden takia, mutta toistaiseksi venäläiset eivät ole omistuksestaan luopuneet.

– Helsinki Seagulls on kansainväliselle huipulle pyrkivä joukkue, jonka taustat ovat kunnossa ja potentiaalia riittää, mutta joukkueen lisäksi tarvitaan myös mitat täyttävä areena ja resursseja toiminnan pyörittämiseen. Helsinki-halli on vastaus tähän tarpeeseen, mutta tilanteen ja aikataulun huomioiden se olisi saatava käyttöön mahdollisimman nopeasti, sanoo Basketball Holding Companyn urheiluinvestoinneista vastaava Mindaugas Rainys.

Seagulls oli aiemmin sopinut yhteistyöstä HIFK:n Garden-areenaprojektissa. Toistaiseksi HIFK:n uuden areenan rakennustöitä ei kuitenkaan ole aloitettu.

Vuonna 2022 perustettu Basketball Holding Company on Liettuasta käsin operoiva urheilu- ja viihdeyritys, joka investoi erityisesti koripalloon keskeisillä markkinoilla ympäri maailmaa. Yhtiö on osa Quadro Capitalia, joka on globaali, yksityinen sijoituskonserni. Kyseisen yhtiön rahoitus tulee Arabiemiraateista.