PARIISI Yhdysvallat voitti odotetusti myös naisten koripallon olympiakultaa Pariisissa.

Tosin yllättävää oli, että Yhdysvallat joutui loppuottelussa Ranskaa vastaan todella koville. Amerikkalaiset voittivat ranskalaiset koriluvuin 67-66.

Yhdysvaltojen onni oli, että Ranskan jenkkivahvistuksen Gabby Williamsin viimeisen sekunnin heitto oli vain kahden pisteen heitto. Hän yritti heittää kolmosviivan takaa, mutta ei siinä aivan onnistunut.

Yhdysvallat oli pulassa. Ottelun jälkeen kysymys kuuluikin, lähtikö joukkue ylimielisenä finaaliin.

– Löysimme keinot voittoon. Siitä näissä peleissä on kyse. Pitää löytää keinot voittoon. Luulette, että on kaunista, ja että jokainen heitto menee sisään. Mutta halu voittaa on joskus ainoa asia, jota tarvitaan, kommentoi kuudennen olympiakultansa koripallossa voittanut Yhdysvaltain Diana Taurasi, jonka kaulaan pujotettiin olympiakulta jo Ateenassa 2004.

Taurasi ei kiistänyt, etteikö kuudes kulta tunnu hienolta, vaikka finaali ei ollutkaan kävelyä puistossa, kuten kuviteltiin.

– Sanoin ensimmäisen kultamitalini jälkeen, että tuntuu hyvältä. 20 vuotta tässä paidassa on unelma. Se on kunnia. Olen saanut jakaa kentän maailman parhaiden kanssa 20 vuoden ajan. Se on aika coolia, Taurasi totesi.

Ranska sai tiukan taiston päätteeksi tyytyä hopeaan. Tosin se oli joukkueelle jo iso voitto, koska Yhdysvallat on voittanut kaikki naisten olympiaturnaukset Atlantasta 1996 lähtien ja hallinnut naisten korista ylivoimaisesti.

Pronssia naisten olympiakoripallossa saavutti Australia. Se kukisti pronssiottelussa Belgian 85-81.

Otto Palojärvi, Pariisi