PARIISI Serbia voitti koripallon miesten olympiapronssiottelussa Saksan koriluvuin 93-83.

Jossitteluun ei ollut tarvetta. Serbia oli alusta saakka liikkeellä paremmalla jalalla ja hallitsi peliä selvästi.

– Ei ollut helppo lähtökohta. Hävisimme välierän huippujoukkuetta vastaan, jonka olisimme voineet voittaa ja tätä peliä varten piti herätä aamulla seitsemältä, mutta annoimme kaikkemme ja palkinto on tässä. Tämä tunne säilyy ikuisesti, kommentoi Serbian NBA-pelaaja Vasilje Misic.

Misic korosti Serbian saaneen myös itseluottamusta USA-ottelusta.

– Olemme ylpeitä. Se oli varmaankin paras USA:n joukkue vähään aikaan ja johdimme heitä 10-15 pisteellä. Se tulee pysymään hienona menestyksenä meiltä.

Saksa voitti viime vuonna MM-kultaa. Nyt tuli raju pettymys, koska mitalia odotettiin Pariisista.

Saksan päävalmentajuuden olympialaisten jälkeen jättävä kanadalaissuomalainen Gordon Herbert oli alamaissa. Erityisen paljon Herbertiä harmitti kuitenkin niukka välierätappio Ranskalle.

– Se peli kirpaisee takapuolesta. Anteeksi kielenkäyttöni, kommentoi Herbert lehdistötilaisuudessa.

NBA:ssa pelaava Saksan supertähti Dennis Schröder antoi Herbertille vuolaat kiitokset. Schröder oli Herbertin kanssa voittamassa 2022 EM-pronssia ja 2023 MM-kultaa. Ja nelostila oli Saksalle kaikkien aikojen paras tulos olympiakoriksesta.

– Kiitos valmentajallemme. Tämä on ollut hieno kolmivuotinen matka, joka nyt päättyy. Hän on tehnyt loistavia asioita ja olemme hänelle valtavan kiitoksen velkaa, Schröder sanoi.

Pronssiottelun esitys harmitti Schröderiä.

– Emme pelanneet riittävän hyvin. Emme olleet tilanteissa riittävän tarkkoja. Tietysti välieräottelun jälkeen oli vaikeaa, mutta ei se selitä kaikkea. Urheilu on sellaista, ettei aina kaikki mene suunnitelmien mukaan.

Otto Palojärvi, Pariisi