Yhdysvaltain naisten koripallomaajoukkue eteni Pariisin olympialaisissa odotetusti välierävaiheeseen.

Keskiviikkona Yhdysvallat voitti puolivälieräottelussa Nigerian pistein 88-74. Ottelin voittaja ei todellakaan ollut yllätys.

Nigerialle ottelu oli jo historiallinen, kun se pelasi ensimmäisenä Afrikan maana naisten olympiaturnauksen puolivälierävaiheessa. Yhdysvaltojen WNBA-tähtien kaatoon Nigerialla ei kuitenkaan ollut mitään jakoa.

Yhdysvallat kohtaa välieräottelussa tulevana perjantaina Australian. Puolivälieräottelussaan Australia kukisti Serbian murskaavasti 85-67.

Toisessa välieräottelussa emäntämaa Ranska kohtaa Belgian. Ranska päihitti puolivälieräottelussaan Saksan 84-71 ja Belgia kukisti Espanjan 79-66.

Yhdysvalloilta koripallon naisten olympiakulta jäi viimeksi voittamatta Barcelonassa 1992. Sen jälkeen Yhdysvallat on voittanut naisten olympiakoripallossa 59 perättäistä ottelua.

Yhdysvaltain olympiakoripallojoukkueet kootaan WNBA-liigan tähdistä. WNBA on maailman rahakkain naisten koripallon ammattilaissarja, joskin parhaat pelaajat tienaavat siellä vain satoja tuhansia kaudessa.

NBA:ssa esimerkiksi Lauri Markkaselle maksetaan vuoteen 2029 saakka ulottuvasta uudesta sopimuksestaan yhteensä 230 miljoonaa dollaria.