PARIISI Saksa voitti Pariisin olympiakisojen miesten koripalloturnauksen puolivälieräottelussa tiistaina Kreikan koriluvuin 76-63.

Saksan voitto oli yllättävänkin selvä, vaikka Saksa toki viime syyskuussa voitti MM-kultaa. Saksan NBA-pelaaja Moritz Wagner korosti joukkueensa henkistä vahvuutta.

-Superkova peli oli henkisesti. Meillä on fyysisyyttä, mutta henkistä vahvuutta myös. Olemme henkisesti supervahva joukkue, Wagner sanoi.

Kreikka aloitti vahvasti. Saksa oli ensimmäisen neljänneksen jälkeen tappiolla 11-21.

– Pysyimme rauhallisina. Noudatimme pelisuunnitelmaamme ja löysimme keinot, totesi Wagner noususta sen jälkeen.

Saksan kanadalaissuomalainen päävalmentaja Gordon Herbert totesi ottelun aikaisen alkamisajan saattaneen vaikuttaa heikkoon alkuun.

– En tiedä. Kello 11 oli aika raskasta aloittaa. Onneksi penkkipelaajamme toivat lisää energiaa ja toivat meidät takaisin peliin, mikä oli ratkaisevaa, Herbert sanoi.

Kreikan NBA-supertähden Giannis Antetokounmpon Saksa sai lopulta pysäytettyä. Antetokounmpon ja Kreikan pelit Pariisissa päättyivät puolivälieriin.

–M eillä oli erilaisia suunnitelmia, mutta helppoa ei ollut. Piti joustaa jonkun toisen pelaajan puolustamisesta. Puolustuksemme oli kuitenkin tasaisen vahva ja pysyimme koossa, totesi Herbert Antetokounmpon pysäyttämisestä.

Otto Palojärvi, Pariisi