PARIISI Yhdysvaltojen NBA-tähdistö jatkaa koripallon olympiaturnausta puhtaalla pelillä kahden kierroksen jälkeen.

Harjoitusottelussa Etelä-Sudan oli hävinnyt Yhdysvalloille vain pisteellä, mutta olympiakisaottelussa keskiviikkona Lillessa Yhdysvallat voitti selvin lukemin 103-86.

– Kyse on joukkueesta. Pelaamme hyvin yhteen. Ihmiset ehkä odottavat meiltä 30 tai 40 pisteen voittoja ja nyt meillä on kahdesta ottelusta keskimäärin 20 pisteen voittomarginaali. Mutta hyviä joukkueita vastaan myös. Puolustuspelissä pelaamme hienoa koripalloa, kommentoi supertähti Kevin Durant.

Durant muistutti Yhdysvaltojen laajasta pelaajamateriaalista. Ensimmäisessä ottelussa koko ajan penkillä istui Jayson Tatum ja nyt saman kohtalon koki Joel Embiid.

– Meillä on Yhdysvaltain koripallossa paljon laatua, jota voi sekoittaa. Ensimmäisessä ottelussamme All-Star-pelaaja ja NBA-mestari ei pelannut ollenkaan. Ja nyt MVP ei pelannut ollenkaan minuutteja. He eivät valittaneet. Ja muut täyttivät nuo roolit hyvin. Emme ole täydellisiä, mutta intensiteettimme ja puolustuspelimme on kohdillaan, Durant sanoi.

Toisessa C-lohkon päivän ottelussa NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Nikola Jokicin tähdittämä Serbia murskasi Puerto Ricon peräti 107-66. Serbia oli avausottelussaan hävinnyt Yhdysvalloille 84-110.

Yhdysvallat lienee jo varmasti jatkossa. Etelä-Sudanille avausottelunsa 79-90 hävinneen Puerto Ricon jatkopaikka vaatisi sensaatiomaista voittoa Yhdysvalloista.

Teksti: Otto Palojärvi, Pariisi