PARIISI Miesten koripalloturnauksessa Pariisin olympialaisissa Lillen jalkapallostadionilla oltiin lähellä merkittävää yllätystä.

Isäntämaa Ranska oli tappiolla viimeisellä minuutilla Japania vastaan, mutta kiri tasoihin Matthew Strazelin heiton vaikutuksella. Ranska voitti jatkoajan jälkeen 94-90.

– Sanoin kavereille pelin aikana, että voitamme. Täytyy olla positiivinen. Olisimme voineet antaa helposti periksi, mutta kun oli kymmenen sekuntia jäljellä, ei ollut vaihtoehtoa ja Matthewilta tuli hullu heitto. Joskus Jumala on puolellasi. He olivat tänään meidän puolellamme, kommentoi Ranskan tähtipelaaja Nicolas Batum.

Ranska ja Saksa varmistivat jatkopaikkansa. Hallitseva maailmanmestari Saksa voitti Brasilian 86-73. Brasilia ja Japani taistelevat lohkon kolmossijasta, joka saattaa tuoda vielä puolivälieräpaikan.

Viime vuonna MM-pronssia voittanut Kanada jatkaa puhtaalla pelillä. Keskiviikkona Kanada voitti Tokion 2021 olympialaisissa pronssia voittaneen Australian 93-83.

Kyseessä oli periaatteessa NBA-joukkueiden kohtaaminen. Valtaosa Kanadan ja Australian joukkueen pelaajista pelaa NBA:ssa.

– Käsittelimme Australian myrskyt todella hyvin. Molemmat joukkueet suorittivat paljon juoksuja ja olimme niissä parempia. Kyse oli pelin hienosäädöstä ottelun aikana ja meillä on paljon pelaajia, jotka voivat muuttaa peliä. Se oli mielestäni avain tänään, kommentoi NBA:ssa Denver Nuggetsissa pelaava Kanadan takamies Jamal Murray.

A-lohkon toisessa ottelussa Espanja voitti Kreikan 84-77. Espanja onnistui pysäyttämään Kreikan NBA-supertähden Giannis Antetokounmpon.

– Ei ollut siihen erityistä suunnitelmaa. Piti vain pitää pakka tiiviinä ja olla fyysinen hänen edessään. Muuta reseptiä ei ollut hänen pysäyttämiseensä kuin rohkeus ja se sana oli avain tässä pelissä, kommentoi Espanjan pelaaja Santi Aldama Antetokounmposta.

Espanjalla ja Australialla molemmilla yksi voitto tilillään. Kreikan voittotili näyttää nollaa.

Kreikan on pakko voittaa Australia päästäkseen jatkoon. Sekään välttämättä riitä.

Teksti: Otto Palojärvi, Pariisi