PARIISI Nykyään Phoenix Sunsia edustava kaksinkertainen NBA-mestari Kevin Durant valmistautuu Pariisissa neljänsiin olympialaisiinsa.

Durantin pelikunto on ollut tosin epävarmaa ja pitkään on spekuloitu, voiko hän sittenkään pelata Pariisin kisoissa. Durant kärsii polvivammasta.

Durant on luottavainen, että olisi pelikunnossa.

– Joka päivä on ollut sen suhteen parempi. Harjoittelin tänään ja harjoittelin eilen. Katsotaan, miten menee.

Yhdysvaltain joukkueessa Durantin pelikavereina on kolme tuoretta NBA-mestaria Boston Celticsista. Jayson Tatum, Jrue Holiday ja Derrick White. Durantin mukaan nämä kaverit eivät ole uskaltaneet hehkutella USA:n joukkueessa NBA-saavutuksellaan.

– Heh. Eivät ole puhuneet yhtikäs mitään. Meillä on joukkueessa mestareita ja he ovat vain viimeisimmät. Mutta kemia toimii täällä hienosti. Nuo kolme: Tatum, Holiday, White, ovat joukkuepelaajia ja kunnioittavat peliä.

Durant täyttää syyskuussa 36-vuotta. LeBron James on puolestaan nelikymppinen. Durantin mukaan ”pappaosasto” selviää olympialaisten haasteesta.

– Muutumme kaikki, kun ikää tulee lisää, mutta suuruutta lisää se, kun pystyy jatkamaan vaikuttavalla tasolla. Ja sitä LeBron on tuossa iässä. Hän ei enää hyppää tai juokse samalla lailla kuin 25-vuotiaana, mutta yhä hän hyppää ja juoksee aika kovaa. Olemme tietysti vanhempia pelaajia ja kropissamme on maileja takana. Mutta löydämme keinot menestykseen.

Yhdysvallat on suurin kultasuosikki. Durant korostaa, että vastaan tulee kovia joukkueita. Hän nimesi kaksi merkittävää pelaajaa Kreikan ja Serbian joukkueista, jotka vetävät vertoja Yhdysvaltain parhaimmistolle.

– Sanoin, että Giannis Antetokounmpo. Tai Nikola Jokic. Pelimme on nykyään globaali ja nuo kaverit ovat valtavia tähtiä. Vastassamme on 64 tai 65 NBA-pelaajaa. Maailman parhaat ovat mukana.

Otto Palojärvi, Pariisi