Selostajalegenda Tapio Suomisen menehtyminen on järkyttänyt suomalaisia. Suominen kuoli keskiviikkona tapaturmaisesti 60-vuotiaana.

Suominen selosti televisiossa useita urheilulajeja. Hän loisti niin yleisurheilun, hiihdon kuin jalkapallon selostajanakin.

Suomisen suosikkilaji oli kuitenkin koripallo. Hänellä oli koripallosta urheilutaustaa nuoruusvuosiltaan.

Suominen peri Pentti Salmelta 1990-luvun alussa YLE:n koripallon ykkösselostajan manttelin. Suominen saikin selostaa Barcelonan 1992 olympiakisojen loppuottelun, jossa Yhdysvaltojen ensimmäinen NBA-pelaajista koottu olympiajoukkue Dream Team murjoi Kroatian.

Suominen toimi selostajana koripallon EM-kisoissa 1995. Silloin Suomi oli yllättäen päässyt kisoihin mukaan, mutta sai turnauksessa kunnolla turpaansa.

Suominen selosti olympiakoripalloa vielä Pekingissä 2008, jolloin Yhdysvallat palautti kunniansa voitettuaan loppuottelussa Espanjan. Lontoon 2012 olympiakisoista Suominen lähti terveysongelmiensa takia kesken kotiin.

Suominen sai potkut YLE:ltä 2018. Hän teki sen jälkeen freelance-töitä ja selosti Ruudulle Korisliigaa. Selostustyö oli häneltä vahvaa loppuun saakka.

Suominen muistetaan koripalloselostuksistaan merkittävästä asiantuntemuksestaan. Hän suhtautui lajiin intohimoisesti.