Lauri Markkanen saattaa vaihtaa seuraa vielä ennen tulevan NBA-kauden alkua.

Utah Jazz ei ole toistaiseksi halunnut luopua Markkasesta. NBA-toimittaja Brett Siegelin mukaan San Antonio Spurs on kuitenkin halukas laittamaan Markkasesta niin suuren summan pöytään, ettei Utah voi siitä kieltäytyä.

Markkasella on Utahin kanssa sopimusta vielä vuosi jäljellä. Seuralla on suunnitelmia rakentaa joukkuettaan Markkasen ympärille, mutta Siegelin mukaan olisi valmis antamaan Utahille vaihdossa Markkasesta useita ykköskierroksen varausoikeuksia sekä joukkueensa parhaimmistoon kuuluvan Keldon Johnsonin.

San Antoniossa Markkanen pääsisi valmentajalegenda Gregg Popovichin alaisuuteen pelaamaan yhdessä viime vuoden NBA:n ykkösvarauksen ranskalaisen Victor Wembanyaman kanssa. Markkanen ja Wembanyama muodostaisivat NBA:ssa tulevina vuosina varmasti merkittävän tutkaparin, jonka ympärille voisi rakentua jopa mestarijoukkue

Markkanen kiinnostaa muuallakin. Ainakin Golden State Warriors, Atlanta Hawks ja Miami Heat ovat tiedustelleet Utahilta valmiuksista pelaajakauppaan.

Markkasen sopimus Utahin kanssa päättyy ensi kauden jälkeen. Markkanen voi aloittaa neuvottelut uudesta sopimuksesta elokuussa.

Markkasen palkka tulee nousemaan vuoden kuluttua huimasti. Pelasihan sitten missä NBA-seurassa tahansa.