NBA:n supertähdistä koottu Yhdysvaltain olympiajoukkue voitti kaikki viisi harjoitusotteluaan Pariisin olympiakisojen alla.

Tosin paraatimarssia harjoituspelit eivät amerikkalaisilta olleet. Etelä-Sudanin Yhdysvallat voitti vain yhden pisteen marginaalilla ja viimeinen harjoituspeli Saksaakin vastaan oli tiukka.

Yhdysvallat voitti Saksan Lontoossa koriluvuin 92-88. LeBron James heitti 20, Joel Embiid 15, Stephen Curry 13 ja Anthony Edwards 11 pistettä.

Useamman NBA-pelaajan vahvistaman Saksan joukkueen tehokkain oli Franz Wagner 18 pisteellään. Andreas Obst upotti 14, Dennis Schröder, Daniel Theis 13 ja Moritz Wagner 12 pistettä.

Saksa voitti viime syyskuussa MM-kultaa. Yhdysvallat oli MM-kisoissa vasta neljäs, joskin se pelasi huomattavasti nimettömämmällä joukkueella kuin tulee pelaamaan Pariisin olympialaisissa.

Vaikka Yhdysvallat voitti heinäkuussa kaikki viisi harjoitusotteluaan, ei joukkue vaikuta niin ylivoimaiselta kuin nimilistan perusteella voisi kuvitella. Tähän vaikuttanevat myös kansainväliset FIBA:n säännöt, jotka poikkeavat NBA-säännöistä.

– Meillä on ollut kaikenlaisia kokemuksia. Nyt on merkitystä sillä, miten tulemme esille, kun valot kirkastuvat ensi viikolla. Mielestäni olemme valmiita. Olemme valmistautuneet. Nyt täytyy suorittaa hyvin, summasi Stephen Curry lehdistötilaisuudessa Saksa-ottelun jälkeen.