Suomi sijoittui kahdeksanneksi 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Meksikossa.

Viimeisessä ottelussaan Suomi hävisi Italialle koriluvuin 64-73. Panoksena ottelussa oli turnauksen seitsemäs tila, jonka Italia siis saavutti.

Italia johti tauolla 14 pisteellä. Suomi jäi huonon aloituksensa myötä liian kauas takamatkalle.

– Pelin ensimmäinen puoliaika oli huono. Alle vuorokausi edellisen päättymisestä ja viides ottelu turnauksessa, kun meillä ei ole mahdollisuutta harjoitella ottelupäivänä. Isoin syy taisi kuitenkin olla Italian aggressiivisuus, joka tarkoitti ongelmia levypalloissa sekä liikaa menetyksiä, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi Koripalloliiton mukaan.

Suomi kohensi otteitaan tauon jälkeen, mutta se ei riittänyt.

– Puoliajalla puhuimme siitä, että emme halua luovuttaa, vaan taistella. Sen teimmekin, vaikka emme pystyneet parantamaan riittävästi pelataksemme lopussa voitosta, totesi Räikkä.

Suomen pistenaiset olivat Tiia Talonen (11/2) ja Nicole Ogun (12/14). Molemmat pelasivat vahvan turnauksen. Heillä molemmilla voi olla lupaava ammattilaisura edessään.

Suomelle pääsy kahdeksan parhaan joukkoon on historiallinen saavutus. Koskaan Suomi ei ole koripallon MM-kisoissa yltänyt näin korkealle.

– Kaiken kaikkiaan olemme onnellisia sijoituksestamme. Paikka kahdeksan parhaan joukossa täytti tavoitteemme. Samaan aikaan tiedostamme, että suorituksemme ei ollut sitä, mitä halusimme. Olisimme voineet pelata paremmin. Jokaiseen peliin mahtui hyviä jaksoja, mutta valitettavasti huonot jaksomme olivat ajoittain liian pitkiä. Peli ei ollut riittävällä tasolla, jotta olisimme voineet tapella paremmista sijoista. Ja peli, jos mikä, on minun vastuullani, Räikkä summasi.

– Isossa kuvassa teimme historiaa ja siitä valtavat kiitokset koko joukkueelle. Pelasimme kesällä ainoastaan viime kesän arvokisamitalisteja vastaan ja otimme tarvittavat voitot päästäksemme tähän tulokseen. Sitä ei kukaan vie tältä joukkueelta pois, jatkoi Räikkä.