NBA:n komissaari Adam Silver kertoi kesäliigan lehdistötilaisuudessa sarjan laajentumisaikaisesta.

Sarjassa on tällä hetkellä 30 joukkuetta. Uusia joukkueita halutaan mukaan, kun 76 miljardin arvoinen mediaoikeussopimus on saatu nyt tehtyä.

– Emme ole vielä täysin saaneet valmiiksi mediasopimuksiamme, mutta kun olemme saaneet, harkitsemme laajentumista, Silver sanoi tiistaina Nevadassa.

Laajentuminen vaatii kuitenkin pitkiä neuvotteluja nykyisten seuraomistajien kanssa.

– Joskus näyttää siltä, että painamme rahaa laajentuessamme, mutta se ei itse asiassa eroa osakepääoman myymisestä missä tahansa liiketoiminnassa. Joten mielestäni tarvitaan kohtuullisen paljon mallintamista, kun sarjan toimisto työskentelee nykyisten omistajien kanssa todella miettien pitkän aikavälin näkymiä, ei vain taloudellisesta näkökulmasta, vaan myös mahdollisen lahjakkuuden harhakuvan näkökulmasta, kertoo Silves.

Las Vegas on yksi vaihtoehdoista NBA:lle. NHL on tehnyt siellä jo onnistuneen laajentumise.

– Huippuluokan areenoiden saatavuus on suuressa roolissa näiden laajennuspäätösten tekemisessä. Emme ole käyneet suoria keskusteluja täällä olevien kiinteistönomistajien tai areenoiden ostamista harkitsevien kanssa, kommentoi Silver.

NBA:n on spekuloitu laajentumisesta myös Seattleen ja Mexico Cityyn. Seattlessa pelasi aiemmin Super Sonics-niminen joukkue. Meksikossa ei NBA-joukkueita ole ollut aiemmin.