Suomen tyttöjen koripallomaajoukkue kärsi tylyn tappion MM-kisoissa Meksikossa toisessa ottelussaan.

Espanja voitti suomalaiset murskalukemin 71-35. Lukemat olivat todiste MM-turnauksen karuista tasoeroista.

Suomi aloitti ihan hyvin. Tauolla Espanja johti vain 28-17, mutta toisella puoliajalla Espanja vei ja Suomi vikisi.

– Espanja selvästi parempi – pulinat pois. Meidän tarkoitus oli puolustamalla roikkua pelissä mukana mahdollisimman pitkään ja sitä kautta antaa itsellemme mahdollisuus viimeisessä erässä päästä härnäämään voitosta. Ensimmäisen puoliajan puolustuspeli oli riittävää, mutta samalla myös Espanjan puolustus oli kunnossa ja emme pystyneet hyökkäyspäässä saamaan riittävästi koreja aikaiseksi, kommentoi Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä Koripalloliiton tiedotteessa.

Räikkä tiesi kertoa, millä osa-alueilla Suomella oli eniten vaikeuksia. 193-senttinen Espanjan Sara Okeke oli suomalaisille erityisen haastava vastustaja.

– Espanja on todella hyvä koripallojoukkue ja olen kiitollinen, että saimme kolmesti pelata heitä vastaan tänä kesänä. Kaikissa kolmessa ottelussa isoimmat haasteet tulivat esiin levypallopelissä sekä väkivahvan Sara Okeken puolustamisessa.

Okeke heitti ottelussa 19 pistettä ja napsi 10 levypalloa. Suomen tehokkain oli Tiia Talonen 16 pisteellään.

Suomi oli avausottelussaan hävinnyt Japanille kahdella pisteellä. Alkusarjaurakkansa Suomi päättää tiistaina otteluun Argentiinaa vastaan.

– Huomenna harjoitellaan ja valmistaudutaan alkulohkon päätöskamppailuun. Voittotiliä lähdetään avaamaan ja kunhan ahkeruus säilyy, niin siihen on hyvä mahdollisuus, Räikkä kommentoi.