Suomen koripallomaajoukkueen rinkiin kuuluva Perttu Blomgren jatkaa uraansa Balkanilla. Maa kuitenkin vaihtuu Blomgrenin jättäessä slovenialaisseura Helios Domzalen.

Blomgren on tehnyt sopimuksen Bosnia-Hertsegovinan perinteikkään seuran KK Bosnan kanssa. Tulevalla kaudella KK Bosna pelaa Bosnian liigan lisäksi Adrianmeren kakkosliigaa.

– Keskustelujen perusteella minulle on tiedossa isot peliminuutit combo-takamiehen roolissa ja paljon vastuuta. Joukkueen rakentaminen on vielä kesken, mutta minulle kerrotun perusteella isoja verkkoja on vesillä ja omaa sopeutumistani helpottaa se, että valmentaja halusi minut Sarajevoon ensimmäisten rekryjen joukossa, kommentoi Blomgren Koripalloliiton tiedotteessa.

Seuralla on Blomgrenin mukaan kovat tavoitteet.

– KK Bosnan tavoite on voittaa ensi kaudella kaikki mahdollinen, eli Bosnian kansallinen liiga, Bosnian cup ja Adrianmeren kakkosliigan mestaruus, joka oikeuttaisi paikkaan Adrianmeren liigassa seuraavalla kaudella, Blomgren linjaa.

Sloveniaan Blomgren siirtyi vuosi sitten Salon Vilppaasta. Kokemuksesta lienee apua hänelle toiselle ulkomaan kaudelle.

– Olen varmasti kauden alusta alkaen fiksumpi ja valmiimpi kuin vuosi sitten. Tunnen ympäristön, tiedän, mitä ulkomailla eläminen ja pelaaminen vaatii ja sarjatkin ovat entuudestaan tuttuja.

Blomgren on pelannut Suomen juniorimaajoukkueissa 51 maaottelua. Lisäksi hänellä on tilillään seitsemän ottelua Suomen A-maajoukkueessa Susijengissä sekä myös 15 haastajamaaottelua.

Blomgren kuului Suomen joukkueen avainpelaajiin vuoden 2023 kesäuniversiadeissa Kiinan Chengdussa. Niissä kekkereissä Suomen koripallojoukkue sijoittui viidenneksi.