Yhdysvaltojen koripalloliitto vahvisti tehneensä muutoksen maan miesten olympiajoukkueeseen. Los Angeles Clippersin pelaaja Kawhi Leonard joutuu jättämään olympialaiset polvivamman takia väliin.

Korvaajasta kerrottiin heti. Leonardia tuuraa tuore NBA-mestari, Boston Celticsin Derrick Whyte.

Boston Celtics on hyvin edustettuna Yhdysvaltain olympiajoukkueessa. Whyten seurakavereista Pariisiin matkaavat myös Jayson Tatum ja Jrue Holiday.

Leonardin vaihtuminen Whyteen ei Yhdysvaltojen joukkuetta heikennä. Molemmat ovat NBA:n ehdotonta eliittiä.

On mahdollista, että Yhdysvaltain joukkueeseen tulisi vielä toinen muutos. Kevin Durant kärsii yhä loukkaantumisesta, mutta on toistaiseksi mukana olympialeirillä Las Vegasissa.

Yhdysvallat on Pariisin olympialaisissa ylivoimaisesti suurin kultamitalisuosikki. Joukkueessa nähdään tositoimissa Boston-kolmikon ohella muun muassa Stephen Curry ja LeBron James.

Torstaina Yhdysvallat voitti Las Vegasissa pelatussa harjoitusottelussa Kanadan 86-72, vaikka aloitti ottelun kehnosti. Kanadallakin on kovan luokan NBA-pelaajia, mutta Yhdysvallat vei lopulta voiton suhteellisen selkeästi.

Olympiaturnauksen alkusarja pelataan Lillen jalkapallostadionilla. Siellä pelattavissa otteluissa Yhdysvallat kohtaa Serbian, Etelä-Sudanin ja Puerto Ricon. Puolivälieristä eteenpäin turnaus jatkuu Pariisissa.

Yhdysvaltain koripallojoukkue Pariisin 2024 olympialaisissa:

Stephen Curry, Anthony Edwards, LeBron James, Kevin Durant, Derrick Whyte, Tyrese Haliburton, Jayson Tatum, Joel Embiid, Jrue Holiday, Bam Adebayo, Anthony Davis, Devin Booker