Susijengissä vahvoilla otteillaan olympiakarsinnassa ihastuttanut Olivier Nkamhoua tekee uuden aluevaltauksen. Hän pelaa NBA:n kesäliigassa heinäkuussa.

Nkamhouan seura kesäliigassa on Portland Trail Blazers. Hänen joukkuekavereinaan ovat muun muassa NBA-draftissa seitsemäntenä varattu 218-senttisen Donovan Clingan sekä viime kaudella Trail Blazersissa NBA:ssa pelanneet Kris Murray ja Rayan Rupert.

Viimeiset viisi kautta Nkamhoua on pelannut Yhdysvalloissa yliopistokoripalloa. Hiljattain hän teki ensimmäisen ammattilaissopimuksensa allekirjoitettuaan paperin Saksan Bundesliigan Niners Chemnitzin kanssa.

Nkamhouan sopimuksessa Chemnitzin kanssa on NBA-pykälä, joka siis mahdollistaisi hänen siirtymisensä NBA:han kesken sopimuskauden. Nkamhoua totesikin Chemnitz-sopimuksen julkistamisen yhteydessä, ettei mennä asioiden edelle, kun NBA-kuvioista tiedusteltiin.

Nkamhoualla ei ole NBA-varausta. Näin ollen hän voisi tehdä sopimuksen NBA:han minkä tahansa sarjan seuran kanssa.

NBA:n kesäliigassa Nkamhoualla on tietysti vahva sauma näyttää olevansa NBA-sopimuksen veroinen. Onkin täysin mahdollista, että hän voisi pelata ensi kaudella NBA:ssa.

Suomessa koripallo-oppinsa saaneista pelaajista NBA:ssa ovat pelanneet Hanno Möttölä ja Lauri Markkanen. Suomen maajoukkuepelaajista NBA:ssa on pelannut myös Erik Murphy, jonka koripallo-opit tulivat kuitenkin Yhdysvalloista.