Suomi ei selviytynyt Pariisin olympiakisojen miesten koripalloturnaukseen hävittyään Espanjalle Valenciassa koriluvuin 74-81.

Espanja lähti otteluun selkeänä suosikkina, mutta joutui Suomen kanssa yllättävän koville. Susijengi oli ollut tauolla tappiolla 30-38, mutta voitti kolmannen jakson ja johti ottelua ennen viimeistä jaksoa 59-56.

Toiseksi viimeiselle minuutille saakka Suomi taisteli tiukasti ottelun voitosta. Sitten sattui muutamia lapsuksia, jotka Espanja hyödynsi ratkaisten ottelun.

Andre Gustavson oli Suomen tehokkain pelaaja 15 pisteellään. Mikael Jantunen heitti 13 ja Edon Maxuni 11 pistettä. Suurlupaus Miikka Muurinen huudatti yleisöä upealla donkillaan.

Espanja pääsee voittonsa myötä pelaamaan sunnuntaina olympiapaikasta. Vastaansa se saa yhdysvaltaisia NBA-pelaajia pursuavan Bahaman joukkueen.