Suomen naisten maajoukkueen Susiladiesin taso maailman kärjestä on jäljessä järkyttävän paljon.

Suomi pelasi viime päivinä kaksi harjoitusottelua olympiakisoihin valmistautuvaa Ranskaa vastaan. Lauantaina Suomi hävisi 50-129 ja maanantaina 59-117.

Ranska voitti toisen neljänneksen lukemin 32-9. Se osaltaan kuvasti, miten valtava tasoero joukkueiden välillä oli. Suomelle ei riittänyt maailman huipputasolle kuuluvan Awak Kuierin panos.

– Äärimmäisen opettavainen koripallo-ottelu. Verrattuna ensimmäiseen Ranska-peliin, jossa jäimme täysin jyrän alle, tässä ottelussa pystyimme ottelun aikana parantamaan meidän pelaamista. Etenkin saimme tuotettua huomattavasti laadukkaampia korintekopaikkoja, mitä pidemmälle ottelu eteni. Asiat, joita on harjoiteltu ja painotettu, alkoivat toimimaan, kommentoi Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen Koripalloliiton tiedotteessa.

Palviainen ei kiistä, etteikö tasoero olisi valtava. Tässä tilanteessa hän vetoaa tärkeään kokemukseen pelaajille maailman huipputasosta.

– Numerot on totta kai rumat. Tämä on siinä mielessä kovaa oppia meidän pelaajillemme siitä, millaisella tempolla ja tilannekovuudella tuon tason joukkuetta vastaan pitää pelata sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.

– Selkeästi nämä kaksi ottelua ovat opettaneet meitä valtavasti. Olemme harjoittelemassa asioita marraskuun ikkunaa varten. Ja ne tilanteet, joissa toteutus riittää Ranskaa vastaan, niin ne riittävät ihan varmasti mitä tahansa Euroopan joukkuetta vastaan, Palviainen jatkoi.

Suomen tehokkain oli Teresa Seppälä (14/5). Pelinrakentaja Linda-Lotta Lehtoranta heitti kahdeksan ja Kuier 12 pistettä.

Ensi lauantaina Susiladies kohtaa kotiottelussaan Saksan, joka sekin valmistautuu Pariisin olympiaturnaukseen.