NBA:ssa rikottiin viime yönä historiallisia lasikattoja ja rajapyykkejä. San Antonio Spursin Becky Hammonista tuli kautta aikain ensimmäinen naisvalmentaja, joka on toiminut NBA:n runkosarjassa päävalmentajana ja samalla LeBron James lisäsi taas pari lukua omiin historian tilastoihinsa.

Hammon otti Spursin ohjakset käsiinsä, kun päävalmentaja Gregg Popovich ajettiin pelistä ulos. Hän on ensimmäinen naisvalmentaja NBA:ssa, joka on johtanut NBA-joukkuetta runkosarjan aikana. Aiemmin Hammon on toiminut Spursin päävalmentajana kesäliigassa.

San Antonio kuitenkin hävisi Jamesin johtamalla Lakersille, kun James heitti syntymäpäivänään 26 pistettä. Samalla James teki jo tuhannessa ottelussaan peräkkäin vähintään 10 pistettä. Kukaan muu pelaaja ei ole yltänyt vastaavaan. Michael Jordan ylsi vähintään kymmeneen pisteeseen 866 peräkkäisessä pelissä. Edellisen kerran James jäi alle kymmenen pisteen tammikuun 5. 2007, kun hän teki kahdeksan pistettä.

Samalla James nousi ykköseksi myös toisessa – hieman harvinaislaatuisemmassa tilastokategoriassa. James on pelannut kahdeksan kertaa syntymäpäivänään ja ollut joukkueensa paras pistemies jokaisella kerralla.

Muissa otteluissa Bostonin Jaylen Brown teki uransa ennätyspisteet (42) johdattaessaan Bostonin voittoon Memphisistä. Kevin Durant (33/11/8) oli Brooklynin ykkösnimi niukassa voitossa Atlantasta. Atlantan tehomies oli totutusti Trae Young (30/6/11). Kawhi Leonardin (28) paluu siivitti Clippersin voittoon Portlandista ja Goran Dragic (26) siivitti Miamin voittoon Milwaukeesta Giannis Antetokounmpon tripla-tuplasta (26/13/10) huolimatta. Charlotte sen sijaan peittosi Dallasin.

NBA:n viime yön tulokset:
Boston-Memphis 126-107
Brooklyn-Atlanta 145-141
Miami-Milwaukee 119-108
Dallas-Charlotte 99-118
San Antonio-Lakers 107-121
Clippers-Portland 128-105