Yksi naisten Korisliigan suurimmista mestarisuosikeista on kaksi edellistä mestaruutta voittanut Peli-Karhut. 2000-luvulla viisi mestaruutta voittanut kotkalaisjoukkue koki suuria muutoksia täksi kaudeksi. Viime vuoden mestaruusjoukkueesta jatkoi omien junioreiden lisäksi vain kaksi pelaajaa.

– Meillä on nyt uusi joukkue ja prosessi. Harjoituskausi sujui hyvin, mutta paljon vaatii vielä töitä, että pääsemme samalle sivulle. Olemme alkuvaiheessa, jossa pelaajat opettelevat tuntemaan toisiaan niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä avaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Peli-Karhu on ollut naisten Korisliigassa 2000-luvulla suurimpia mitalirohmuja lappeenrantalainen Catzin vanavedessä. Tavoitteet PeKa-leirissä ovat selkeät tällä kaudella.

– Minulla on se periaate, jos sarjaan osallistutaan, niin silloin lähdetään voittamaan ja mestaruus on ainoa tavoite. Hampaat irvessä sitä ei tarvitse toteuttaa tai pelaajien kantaa taakkaa, mutta kilpailussa tavoitteiden pitää olla korkealla ja ne pitää uskaltaa sanoa ääneen.

– Meidän kohdallamme se vaatii paljon töitä, mutta kukapa nyt tässä vaiheessa esittäisi vielä sellaista peliä, joka keväällä riittää johonkin suurempaan, Mäkelä jatkaa.

Vaikka mestarijoukkue hajosi, PeKa on ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla. Naisten Korisliigan 2000-luvun yksi parhaimmista pelaajista, Elena Melto (os. Reshetko) siirtyi Lappeenrannasta Kotkaan. Melto voitti Catzissa kuusi Suomen mestaruutta ja seitsemän himmeämpää mitalia.

– Hän on todellinen huippupelaaja, ammattilainen sekä hieno ihminen. Meidän joukkueemme on nuori, jos jätetään Elena ja Minna Sten laskuista. On selvää, että Lenan rooli tulee olemaan suuri niin pelaajana kuin johtajana.

Mäkelä nostaa Mellon lisäksi joukkueesta esiin arvostetun Gonzagan yliopiston käyneen Zykera Ricen.

– Hän on todellinen huippu-urheilija, jonka taustoilla ei ihan joka vuosi Suomeen tulla. Voi olla, että kaudella nähdään donkkeja ainakin hänen toimestaan, Mäkelä vinkkaa.

– Ellen Järvinen oli viime vuonna ensimmäistä vuotta meillä ja tällä kaudella rooli on varmasti suurempi. Uskon, että hänestä kasvaa todella hyvä SM-sarjatason pelaaja. Muutenkin meillä on tarkoitus ajaa omia junioreita sisään naisten joukkueeseen.

– Aiempina vuosina emme ole olleet varmastikaan paras paikka nuorelle pelaajalle peliajan suhteen, vaikka pelaajat ovatkin saaneet kovia harjoituksia ammattilaisten kesken. Peli-Karhuissa on pitkään tehty hienoa juniorityötä ja nyt tarkoituksena on antaa myös peliaikaa nuorille pelaajille viime kausia enemmän.

Ennakkosuosikin viittaa Mäkelä vyöryttää Forssan Alun suuntaan.

– Materiaali on ylivertainen tähän sarjaan, toivottavasti pystytään haastamaan. Myös Kouvottaret tulee olemaan hyvä, heidän huippuvahvistukset jatkavat joukkueessa ja he ovat tehneet pitkäjänteisesti hyvää työtä, joka varmasti näkyy tulevaisuudessa menestymisenä. Eikä koskaan pidä unohtaa Catzia – Mika Haakanalla on taito saada aina joukkue pelaamaan hyvin.