Gerald Lee Junioria ei ole nähty Susijengin paidassa MM-karsinnoissa. Lee ilmoitti virallisesti Susijengin Facebook-sivuilla julkaisemassa kirjeessään, että maajoukkuepelit ovat hänen kohdaltaan ohi.

– Istun tässä olohuoneessa kone sylissä miettien mistä aloittaa. On niin paljon sanottavaa. Tunteet ovat pinnassa. Tiesin että tämä päivä tulisi, mutta en ikinä uskonut että se tulisi näin pian, Lee kirjoittaa.

Lee pelasi ensimmäisen miesten maaottelunsa vuonna 2006 ja yhteensä pelejä kertyi tilille 105. Hän esiintyi kaikissa Susijengin viimevuosien arvokisoissa aina Liettuan EM-kisoista viime kesän EM-kotikisoihin. Hän tilastoi maajoukkueessa keskimäärin 8,9 pistettä ja 3,5 levypalloa.

– Ollaan matkustettu pitkä matka yhdessä susijengin kanssa ja muistan vieläkin sen päivän kun pistin Pyynikillä ensimmäistä kertaa miesten maajoukkuepaidan päälle. Ensimmäiset treenileirit olivat Forssassa ja vierumäellä ja nuorena poikana pääsin treenaamaan idolieni kanssa joita oli monia (Hanno, Teemu, Shawn, Tuukka, Kimmo, Pete ja Nikkilä).

30-vuotiaan Leen lopettamispäätöksen taustalla olivat henkilökohtaiset syyt.

– Nyt kolmekymppisenä voin olla iloinen että olen pystynyt/saanut pelata näinkin pitkään Suomi-paidassa. On ollut erittäin iso kunnia pelata Susijengissä. Viime vuosina on tullut hurja määrä loukkaantumisia joiden takia olen joutunut leikkauspöydälle useaan otteeseen, enkä muista milloin viimeksi olen pelannut täysin ehjän kauden. Tällä hetkellä koen että pitää säästää kroppaa enemmän, jotta voisin jatkaa uraa pidempään. Perheenlisäyksen jälkeen haluan myös antaa enemmän aikaani tyttärelleni ja vaimolleni, jotka ovat olleet tukenani päivittäin, Lee perustelee päätöstään.

Lee kirjoitus on luettavissa kokonaisuudessaan Susijengin Facebook-sivuilta.