Müncheniläistuomiolaitos on päättänyt, että FIBA:n ja FIBA Europen uhkailut seuroja ja maiden koripalloliittoja kohtaan on ollut laitonta.

FIBA Europe ja Euroliigaa hallinnoivat elimet ovat käyneet kevään aikana kiivasta taistelua. FIBA Europe lanseeraa tulevaksi kaudeksi koripallon Mestarien liigan ja haluaa tehdä siitä maanosan kakkossarjan Euroliigan jälkeen. Euroliigaan kuuluu myös Eurocup, joka on ollut nykymuodossaan toiseksi arvostetuin kansainvälinen koripallokilpailu.

FIBA Europe pyrki estämään muiden kuin Euroliigaan osallistuvien joukkueiden osallistumisen Eurocupiin painostamalla kansallisia lajiliittoja ja sarjoja uhkailemalla muun muassa, etteivät maat, jotka tekevät Euroliigan päätäntäelimen kanssa yhteistyötä, voi osallistua ensi kesän EM-kisoihin.

Euroliiga vei asian müncheniläisoikeuteen, joka kieltää FIBA:n ja FIBA Europen sanktiot seuroja ja lajiliittoja kohtaan. Kaikki suorat, epäsuorat sekä paine seuroja ja lajiliittoja kohtaan katsotaan rikkovan oikeuden päätöstä.

Mikäli FIBA ja FIBA Europe jatkossa syyllistyvät vastaavanlaisiin uhkailuihin, rapsahtaa jokaisesta 250 000 euron sakot sekä maksimissaan kuuden kuukauden vankeustuomio. Vankeustuomio astuu siinä vaiheessa voimaan, jos sakkorahaa ei saada kasaa.