BC Nokia päättää vuotensa kohtaamalla kotikentällään KTP:n. Nokialaiset pääsevät otteluun hyvistä lähtöasetelmista, sillä viimein paketti alkaa olla kasassa ja peli kulkee.

BC Nokia kukisti viime kauden divarifinaaleissa UU-Korihait ja nousi kuluvaksi kaudeksi Korisliigaan. Sarjatulokas oppi nopeasti talon tavoille ja otti voitot heti kolmesta ensimmäisestä liigaottelustaan, mutta arki koitti nopeasti. Seuraavista kymmenestä ottelusta irtosi vain yksi voitto.

– Meidän kausi on ollut tosi kaksijakoinen. (Isaiah) Wilkersonin loukkaannuttua meidän pelaajat joutuivat pelaamaan sellaisilla pelipaikoilla, joihin eivät olleet tottuneet, KTP-kasvatti Joni Harjula näkee.

Viime aikoina Nokia on löytänyt taas vireensä ja viimeisistä neljästä ottelusta on kertynyt kolme voittoa. Pudotuspeliviivan paremmalta puolelta löytyvän nousijajoukkueen voisi luulla olevan tyytyväinen alkukauteen, mutta Harjula on toista mieltä.

– Mielestäni olemme pelanneet alakanttiin. On ilman muuta pettymys jos pelaamme keväällä putoamista vastaan, emmekä pleijareita. Emme ole ehkä ihan perinteinen nousijajoukkue, sillä joukkueesta löytyy aikamoinen läjä pääsarjapelejä, Harjula sanoo KTP:n sivuilla.

Harjula, Antti Nikkilä, Eldar Skamo, Henri Hirvikoski, Timo Riihelä, Niko Mattila ja Joni Herrala ovat pelanneet pudotuspeliottelut mukaan lukien yli 2000 pääsarjaottelua, joten kokemusta joukkueesta todellakin löytyy.

KTP:n korinaluskaksikko Devonne Giles (203cm, 16,3/9,5, teholuku 18,2) – Alex Herrera (206cm, 11,4/9,1, teholuku 16,6) joutuu keskiviikkona kovaan haasteeseen, sillä vastassa on koko sarjan kaksi tehokkainta pelaajaa. 208-senttinen David Kravish (16,0/7,8, teholuku 20,7) on pelannut kauden alusta asti joukkueessa ja on toistaiseksi teholuvullaan sarjan ykkönen, mutta viisi ottelua pelannut 207-senttinen Dragan Labovic (22,6/8,8, teholuku 22) olisi tilastokelpoisena vielä tehokkaampi. Hurjan CV:n omaava Serbian maajoukkuekolossi on survonut jokaisessa ottelussaan yli 20 pistettä. Jos Kravish vääntää korin läheisyydestä sarjan parhaalla kakkosprosentilla (64%), niin Labovicin vaarallisuutta lisää hänen hyvä heittokätensä (3p 34,6%).

– Labovic on todellinen ammattilainen josta näkee, että on pelannut astetta kovemmissa sarjoissa. Hän on tuonut treeneihin tietynlaisen vaatimustason ja voittamisen kulttuurin. Peleissä hän ei juuri hötkyile ja on todella tehokas. Labovic on myös kentän ulkopuolella mukava vitsailija. Köyhän miehen Jari Vekkilä, Harjula nauraa.

32-vuotias Harjula aloitti pääsarjauransa KTP:ssä jo kaudella 2001-02, josta matka jatkui neljän kauden jälkeen Tampereen Pyrintöön ja kaksiin kultajuhliin. Viimeiset neljä kautta Aittakorven Iverson on pelannut divaria, joista parhaalla kaudella (2012-13) syntyi komeat 20,1 pistettä. Kyseisen kauden jälkeen Harjula valittiin toisen kerran peräkkäin Divisioona A:n vuoden pelaajaksi. Liigaotteluita kasassa on mukavat 372, jolla pääsee nykypelaajien listalla korkealle heti Timi Heinosen (559), Antero Lehdon (535), Petri Virtasen (529), Damon Williamsin (421), Ville Mäkäläisen (398) ja Bojan Sarcevicin (389) jälkeen.

– Liigavauhti on maistunut ihan hyvältä. Pelaajat ovat tietysti isompia ja nopeampia kuin divarissa, joten kaikki ratkaisut pitää tehdä nopeammin. KTP:tä vastaan on aina erilainen lataus, vaikkei joukkueessa ole minun vuosilta kuin Löde (valmentaja Sauli Lanki) ja Kettu (huoltaja Pekka Kettunen). Enemmän perhosia vatsassa on varmasti kun tullaan 20.1 Karhuvuoreen ensimmäistä kertaa varmaan neljään vuoteen, Harjula tuumii.